Postřehy schizofrenního bowlera – jak (ne)vypéct kouli

Dnešní postřeh bude velmi krátký. V úvodním textu jsem psal o nutnosti pečovat o kouli. Mimo jiné o tom, že je potřeba jednou za čas (podle intenzity hry s koulí) kouli tzv. vypéct. Neboli dostat olej, který již nejde odstranit běžnými čističi, z povrchu koule. To se dá udělat buď profesionálně pomocí patřičného zařízení na „vypékání“ koulí, nebo v domácích podmínkách. V myčce na nádobí, v mikrovlnce a taky v troubě. Výhodou jsou nízké náklady, nevýhodou problematické nastavení správné teploty a délky pracovního cyklu. Rizikem je poškození koule. K tomu dojít může a taky došlo. Na následujícím obrázku vidíte výsledek takového „domácího pečení.“ Koule je zničená, nepoužitelná.

Je mi jasné, že každý nemá hernu s vypékačkou několik kilometrů od domova. Ale určitě se dá spojit nějaký turnaj, nebo liga s úpravou koule místním pracovníkem. Nová koule udělá každému z nás radost, ovšem taky zatíží peněženku-

Tak ať to padá!

Jo a psát můžete pořád na info@probowling.cz.